Vihreä kastike kalalle
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
25 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 dlcashewpähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan raastettu kuori ja mehu
-
Sydänmerkki-tuote1 pieni nipputilliä
-
Sydänmerkki-tuote1 pieni nippusileälehtistä persiljaa
-
Sydänmerkki-tuote2kevätsipulin vartta
-
1 dlpinjansiemeniä
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ dlomenamehua
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
(½ dlvettä)
Valmistusohje
1. Liota pähkinöitä väljässä vedessä 4-6 tuntia.
2. Pese sitruuna huolella, raasta kuori talteen ja purista mehu.
3. Huuhtele ja valuta yrtit sekä kevätsipuli ja pilko ne.
4. Pane ainekset monitoimikoneen kulhoon vesitilkkaa lukuun ottamatta ja sekoita tasainen kastike. Jos kastike on liian paksua tai rakeista, lisää vettä.
Vinkki
- Tarjoa grillatun tai savustetun kalan kastikkeena.
- Tahnamaisempi kastike sopii myös levitteeksi leivälle