Kukkakaali-papulevite
Pehmeänmakuinen voipapu saa pähkinäisen vivahteen paahdetuista siemenistä ja kukkakaalista. Tahna maistuu herkulliselta leivän päällä tai lämpimän ruuan lisukkeena
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote350 gkukkakaalia
-
240 g (1 tlk)kypsiä valkoisia papuja
-
Sydänmerkki-tuote1 rklseesaminsiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote5 oksaatuoretta lehtipersiljaa
- Maustamiseen
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä TAI
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunanmehua TAI
-
Sydänmerkki-tuote½ - 1tuore chili tai ripaus chilirouhetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Leikkaa kukkakaali noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita palat pellille leivinpaperin päälle ja paahda grillivastuksen alla muutama minuutti molemmin puolin. Jäähdytä hetki.
2. Valuta pavut siivilässä. Paahda seesaminsiemenet kuivalla paistinpannulla kullanruskeiksi.
3. Laita kaikki ainekset, mukaanlukien haluamasi mauste (valkosipuli, sitruunanmehu tai chili) monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g