Sienikastike
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
1.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gsieniä (esim. kantarelleja, tatteja)
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
1 rklöljyä
-
½ dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote3 dlrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlruokakermaa
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlkirveliä
Valmistusohje
1. Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia rasvatilkassa paistinpannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja sienistä irronnut neste on haihtunut.
2. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen päälle ja sekoita. Lisää maito ja kerma. Hauduta kypsäksi noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä