G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Paahdettu kukkakaali

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kukkakaali on ihanaa rouskuteltavaa sellaisenaan, mutta paahtaminen kesyttää maun lempeämmäksi. Pähkinäsattumien kera paahdettu kukkakaali on erinomainen kasvislisäke kesäiselle aterialle.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
600 g
kukkakaalia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
valkosipulijauhetta
¼ tl
rouhittua mustapippuria tai chiliä
Sydänmerkki-tuote
50 g
pähkinöitä (esim. saksanpähkinä)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Viipaloi kukkakaali noin 1 cm paloiksi. Jaa viipaleet 2-3 osaan ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Pirskottele kaalinpalojen pintaan öljyä ja ripottele mausteita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät
3. Paahda kukkakaalia 200 asteessa noin 20 min.

Vinkki

  • Jos haluat tehdä paahdetun kukkakaalin vielä yksinkertaisemmin, riittää, kun pirskottelet kukkakaalipaloille hiukan öljyä ja muutaman suola- ja pippuriripauksen. Uutta makua saat vaihtelemalla maustepalettia: testaa esimerkiksi juustokuminaa, yrttejä tai erilaisia maustetahnoja.
  • Katso muita lämpimiä kasvislisäkkeitä: haudutettua punakaalta, juuresranskalaisia sekä paahdettuja tomaatteja.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g