G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paahdettu kukkakaali

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kukkakaali on ihanaa rouskuteltavaa sellaisenaan, mutta paahtaminen kesyttää maun lempeämmäksi. Pähkinäsattumien kera paahdettu kukkakaali on erinomainen kasvislisäke kesäiselle aterialle.



Raaka-aineet

600 g
kukkakaalia
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
valkosipulijauhetta
¼ tl
rouhittua mustapippuria tai chiliä
50 g
pähkinöitä (esim. saksanpähkinä)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Viipaloi kukkakaali noin 1 cm paloiksi. Jaa viipaleet 2-3 osaan ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Pirskottele kaalinpalojen pintaan öljyä ja ripottele mausteita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät
3. Paahda kukkakaalia 200 asteessa noin 20 min.

Vinkki

  • Jos haluat tehdä paahdetun kukkakaalin vielä yksinkertaisemmin, riittää, kun pirskottelet kukkakaalipaloille hiukan öljyä ja muutaman suola- ja pippuriripauksen. Uutta makua saat vaihtelemalla maustepalettia: testaa esimerkiksi juustokuminaa, yrttejä tai erilaisia maustetahnoja.
  • Katso muita lämpimiä kasvislisäkkeitä: haudutettua punakaalta, juuresranskalaisia sekä paahdettuja tomaatteja.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g