Paahdettu kukkakaali
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gkukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlvalkosipulijauhetta
-
¼ tlrouhittua mustapippuria tai chiliä
-
Sydänmerkki-tuote50 gpähkinöitä (esim. saksanpähkinä)
Valmistusohje
1. Viipaloi kukkakaali noin 1 cm paloiksi. Jaa viipaleet 2-3 osaan ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Pirskottele kaalinpalojen pintaan öljyä ja ripottele mausteita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät
3. Paahda kukkakaalia 200 asteessa noin 20 min.
Vinkki
- Jos haluat tehdä paahdetun kukkakaalin vielä yksinkertaisemmin, riittää, kun pirskottelet kukkakaalipaloille hiukan öljyä ja muutaman suola- ja pippuriripauksen. Uutta makua saat vaihtelemalla maustepalettia: testaa esimerkiksi juustokuminaa, yrttejä tai erilaisia maustetahnoja.
- Katso muita lämpimiä kasvislisäkkeitä: haudutettua punakaalta, juuresranskalaisia sekä paahdettuja tomaatteja.