Yrttinen lampaanfile
Valkosipulinen yrttihuntu on mitä herkullisin kuorrute lampaanfileelle. Yrttinen lampaanfile valmistuu nopeasti – lihan ehtii kypsentää, kun kaikki muut aterian osaset ovat jo valmiina.
Raaka-aineet
-
400 glampaan filettä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklpullomargariinia
-
½ tlsuolaa
-
½ tlmustapippuria
- Kuorrutus
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta persiljaa
-
Sydänmerkki-tuote25basilikan lehteä
-
1 dlparmesanraastetta
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklmajoneesia
-
2 rklkorppujauhoja
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Jos käytät pakastettua lihaa, anna fileiden sulaa jääkaapissa yön yli. Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa pinta talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot ja ruskista rasvassa kuumalla pannulla. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Soseuta kuorrutuksen ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Levitä kuorrutus fileiden päälle ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Viiden minuutin kypsennysaika riittää, jos haluat yrttisen lampaanfileen mediumkypsänä.
3. Anna lihan levätä hetki esimerkiksi foliolla peitettynä ja leikkaa viipaleiksi.
Vinkki
- Muita hyviä juhlavia liharuokia ovat broileritaskut vuohenjuustolla, aasialainen possurulla ja paahtopaisti.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
1.1 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
1.1 g