G L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Aasialainen possurulla

G L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tässä juhlava paisti aasialaisella tvistillä. Liha maistuu erityisen hyvältä makeaksi hautuneiden karamellisoitujen juuresten kanssa.



Raaka-aineet

500 g
possun sisäfileetä
Täyte
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
125 g
herkkusieniä
70 g
sugarsnap-herneitä (esim. pakaste)
80 g
kiinankaalia
½ ruukku
tuoretta korianteria
2 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
2 rkl
öljyä
1 tl
seesamiöljyä
2 dl
vettä
Kastike
2 dl
lihan paistolientä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
1 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
timjamia
1 tl
soijaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Ota sisäfilee puoli tuntia ennen kokkausta huoneenlämpöön. Poista mahdolliset kalvot.
2. Hienonna sipulit ja chili. Kuori ja raasta inkivääri.
3. Pyyhi herkkusienet puhtaiksi talouspaperilla ja viipaloi. Suikaloi myös herneet, kiinankaali ja kevätsipuli, silppua korianteri.
4. Kuumenna (wokki)pannussa 1 rkl auringonkukkaöljyä ja seesamiöljy. Kuullota kaikki kasvikset kypsiksi. Jos kasvikset uhkaavat tarttua pannun pohjaan, lisää tilkka vettä.
5. Mausta korianterilla ja soijalla. Säästä osa korianterisilpusta koristeeksi.
6. Leikkaa lihaan syvä pitkittäin viilto, niin että saat fileeseen taskun. Täytä tasku kasvisseoksella ja sulje file cocktailtikuilla, jottei täyte valahda ulos. Paista lihan pintaan kaunis väri 1 rkl auringonkukkaöljyssä.
7. Laita liha ja vesi uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Aseta lihalämpömittari paikoilleen, ja paista fileetä 30-40 minuuttia eli kunnes mittari näyttää 67 astetta.
8. Ota liha pois uunista, kaada paistolientä pari desiä talteen kastiketta varten. Anna lihan vetäytyä folion alla 15 minuuttia ja viipaloi noin 1 cm paloiksi
9. Tee vetäytymisen aikana kastike: keitä (siivilöityä) paistolientä, kasvirasvasekoitetta ja maissitärkkelystä kattilassa pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Mausta.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.7 g