Kalawok
Kiinankaali ja muut kasvikset paistetaan wokissa rapeiksi yhdessä kalan kanssa. Kalawokkiin sopii kaikki kiinteä kotimainen kala - esimerkiksi ahven, kuha, hauki tai kirjolohi. Kesällä ruoka valmistuu kätevästi muurikassa.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote1punainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote½kiinankaali
-
Sydänmerkki-tuote2omenaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gparsakaalia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote600 gkalaa (esim. lohta, kuhaa, haukea tai ahventa)
-
1 dlmakeaa soijakastiketta
-
1 rklsoijakastiketta
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta basilikaa tai kirveliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali ja lohko omenat isohkoiksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot pieniksi nupuiksi. Leikkaa kala noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, kiinankaalisuikaleet ja parsakaalin varret. Sekoita aineksia pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.
3. Lisää omenalohkot ja kalapalat, paprikasuikaleet ja parsakaalin kukinnot. Sekoita varovasti, jotta kala ei hajoa.
4. Mausta maustekastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta ruoka yrteillä.
Vinkki
Keitä wokin kaveriksi ohrasuurimoita tai aterianjyviä. Lisäpotkua ruokaan saat raastetusta inkivääristä tai chilistä.
Katso myös broileriwokin, possuwokin ja cashew-kaaliwokin ohje.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g