selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Vispipuuro
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vispipuuro

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vispipuuro, lappapuuro, marjapuuro - rakkaalla puurolla on monta nimeä. Tämä välipalojen kuningatar valmistetaan raikkaista marjoista ja täysjyvärukiista. Jäähtynyt puuro vispataan kuohkeaksi vaahdoksi - nam!



Raaka-aineet

1 ½ l
vettä
Sydänmerkki-tuote
3 dl
punaisia marjoja
Sydänmerkki-tuote
3 ½ dl
ruisjauhoja
2 dl
sokeria
½ - ¾ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lisää vesi ja marjat kattilaan. Kiehauta ja lisää sekaan jauhot koko ajan sekoittaen. Kiehauta puuro uudelleen ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää lopuksi sokeri ja ripaus suolaa.
2. Nosta puurokattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella (n. 10 minuuttia). Mitä enemmän vatkaat, sen kuohkeampaa puuroa saat. Tarjoile vispipuuro tuoreiden marjojen ja maidon kanssa.

Vinkki

Vispipuuroon sopivat erinomaisesti herukat, puolukat ja karviaismarjat eli kaikki happamat marjat. Kokeile myös vispipuuroa myös raparperista.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
2 g
Kuva: Satokausikalenteri
Kuva: Satokausikalenteri
Kuva: Satokausikalenteri
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
2 g