Uuniretiisit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gretiisejä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 mmsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ ruukkuatuoretta tilliä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo retiisit ja valuta hyvin. Leikkaa isokokoiset retiisit puoliksi.
2. Sekoita retiiseihin öljy ja suola. Levitä ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan yhteen kerrokseen.
3. Paista retiisejä 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet.
4. Hienonna tilli ja sekoita se retiisien joukkoon. Mausta pippurirouheella.
Vinkki
Tutun punakuorisen retiisin ohella voit käyttää esimerkiksi violetti- tai valkokuorisia retiisejä.