G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Uuniretiisit

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Kirpakan retiisin maku muuttuu lempeäksi uunissa paahdettaessa. Tillillä ryyditetyt uuniretiisit maistuvat liha- ja kalaruokien kanssa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
retiisejä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 mm
suolaa
Sydänmerkki-tuote
¼ ruukkua
tuoretta tilliä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhdo retiisit ja valuta hyvin. Leikkaa isokokoiset retiisit puoliksi.
2. Sekoita retiiseihin öljy ja suola. Levitä ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan yhteen kerrokseen.
3. Paista retiisejä 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet.
4. Hienonna tilli ja sekoita se retiisien joukkoon. Mausta pippurirouheella.

Vinkki

Tutun punakuorisen retiisin ohella voit käyttää esimerkiksi violetti- tai valkokuorisia retiisejä.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g