Pinaattiperunasose
Pinaatti antaa tutulle perunamuussille hennonvihreän säväyksen ja uutta makua
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunoita
-
vettä keitämiseen
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmaitoa
-
25 gpakastepinaattia
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat ja keitä ne kypsiksi vedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat esimerkiksi perunasurvimella.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos sose on makuusi liian paksua, ohenna rasvattomalla maidolla.
Vinkki
Perunamuussi taipuu moneksi:
- tavallisen muussin saat jättämällä pinaatin pois
- pinaatin sijaan vihreyttä ja uusia makuja saat vaikkapa basilika- tai persiljasilpusta
- porkkana ja muut juurekset toimivat myös perunasoseen maun ja ulkoasun uudistajana.
Liian tehokas soseutusväline saa helposti aikaan liisterimäisen lopputuloksen. Sähköttömät survimet ja nuijat ovat siksi varmimpia vaihtoehtoja. Sähkövatkaimen pienin nopeus on myös turvallinen valinta.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g