Tsatsiki grillatuista kurkuista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
57 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3 (350 g)avomaankurkkua
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote400kreikkalaista maustamatonta jogurttia
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta minttua
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsitruunanmehua
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuoteripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pituussuunnassa neljään osaan. Voitele leikkauspinta öljyllä.
2. Grillaa kurkkuviipaleita 5 – 7 minuuttia, välillä käännellen, kunnes kurkut ovat saaneet kunnolla väriä ja hieman pehmenneet. Anna jäähtyä ja kuutioi kurkut.
3. Laita jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon minttua (¾ dl) ja raasta valkosipulinkynnet. Lisää sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Kääntele lopuksi joukkoon kurkkukuutiot. Siirrä tsatsiki jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.