G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tsatsiki grillatuista kurkuista

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paahtaminen antaa kurkulle erityisen herkullisen maun. Tsatsiki sopii erityisen hyvin kesäiseen ruokapöytään, grillatun ruuan raikkaaksi kylkiäiseksi.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
3 (350 g)
avomaankurkkua
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
400
kreikkalaista maustamatonta jogurttia
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta minttua
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulinkynttä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
sitruunanmehua
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
ripaus
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pituussuunnassa neljään osaan. Voitele leikkauspinta öljyllä.
2. Grillaa kurkkuviipaleita 5 – 7 minuuttia, välillä käännellen, kunnes kurkut ovat saaneet kunnolla väriä ja hieman pehmenneet. Anna jäähtyä ja kuutioi kurkut.
3. Laita jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon minttua (¾ dl) ja raasta valkosipulinkynnet. Lisää sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Kääntele lopuksi joukkoon kurkkukuutiot. Siirrä tsatsiki jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
57 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
57 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g