Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

800 g
keltasipuleita
2-3
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
1 tl
sokeria
½-1 tl
anista
(ripaus
chiliä)
8 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
omenamehua tai valkoviiniä
2-3
laakerinlehteä
½-1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4 viipaletta
moniviljaleipää
2 tl
kasvirasvalevitettä
4 rkl
(voimakasta) juustoraastetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Sipulikeitto

Sipulikeitto, tuo ihana ranskalainen klassikko - lämmittää kylminä pakkaspäivinä kuin mummon neulomat villasukat. Malta hauduttaa kasviksia ja mausteita pitkään, niin sipulikeitto palkitsee makealla maulla.

Sipulikeitto, tuo ihana ranskalainen klassikko - lämmittää kylminä pakkaspäivinä kuin mummon neulomat villasukat. Malta hauduttaa kasviksia ja mausteita pitkään, niin sipulikeitto palkitsee makealla maulla.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
800 g
keltasipuleita
2-3
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
1 tl
sokeria
½-1 tl
anista
(ripaus
chiliä)
8 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
omenamehua tai valkoviiniä
2-3
laakerinlehteä
½-1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4 viipaletta
moniviljaleipää
2 tl
kasvirasvalevitettä
4 rkl
(voimakasta) juustoraastetta

Valmistusohje

1.
Kuori ja viipaloi sipulit. Mittaa öljy kattilaan, lisää sipulit, sokeri, anis ja halutessasi ripaus chiliä. Kuullota niin, että sipuli saa hiukan väriä. Lisää vesi, liemikuutio sekä omenamehu tai viini.
2.
Lisää loput mausteet ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin tunnin verran välillä sekoittaen.
3.
Tarkista maku ja jaa annokset uuninkestäviin astioihin. Lisää jokaisen keiton päälle voideltu leipäviipale, jolla on juustoraastetta ja grillaa pari minuuttia uunivastuksen alla niin, että juusto sulaa. Voit myös grillata erikseen pelkät juustoleivät ja nostaa ne annosten päälle.

Vinkki

  • Jos otat sipulikeiton termosastiassa retkievääksi, pakkaa leivät ilman grillausta erikseen. Ota juustoraastetta rasiaan mukaan ja mausta soppa ripauksella raastetta ennen ruokailua.
  • Voimakkaan makuinen juusto täydentää sipulikeiton makeutta.
  • Katso muita Sydänmerkin keittoreseptejä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g