Siikatartar-katajanmarjakupit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote300 gsiikafileetä
-
Sydänmerkki-tuote½punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote½ dltuoretta tilliä
-
5katajanmarjaa
-
Sydänmerkki-tuote4 rklsitruunanmehua
-
Sydänmerkki-tuote1 rkllimetinmehua
-
1 ½ rklruokosokeria
-
¼ tlsuolaa
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä (esim. oliivi)
-
Sydänmerkki-tuotepari oksaatuoretta tilliä
-
Sydänmerkki-tuote4 viipalettaruisleipää
Valmistusohje
1. Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot pois ruotopinseteillä. Leikkaa fileet nahattomiksi ja kuutioi fileet pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Leikkaa katajanmarjat hienoksi rouheeksi.
3. Laita laakeaan kulhoon sitruunan- ja limetinmehut, ruokosokeri, suola ja katajanmarjat. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa sitrusmehujen joukkoon. Lisää siikafileekuutiot, punasipulit ja tilli. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin kypsymään pariksi tunniksi.
4. Nostele siikatartaria pieniin annoskuppeihin. Valuta tartarin päälle oliiviöljyä. Koristele vielä halutessasi tuoreella tillillä.
5. Paahda ruisleivät rapeiksi leivänpaahtimella. Leikkaa leipäviipaleet pitkittäin 4-5 osaan tikuiksi. Tarjoile rapeita ruisleipätikkuja siikatartarin kanssa.
Vinkki
- Raakakypsytettävän kalan pitää olla ehdottoman tuoretta. Halutessasi voit korvata siian lohifileellä, jolloin tartarista tulee hieman rasvaisempi.
- Tarjoile tartar pienistä annoskupeista ruisleipätikuilla dippaillen tai lastaa cocktailpaloiksi palttoonappien päälle