Yrttiset lihapyörykät
Kun kaapit pullistelevat omenasosetta, piilota siitä osa lihapullataikinaan. Myös Provencen yrtit tuovat tähän ohjeeseen uutta makua
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlkauraleseitä
-
1 ½ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
1muna
-
½ dl(sokeritonta) omenasosetta
-
2 tlProvencen yrttisekoitusta
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita leseet veden joukkoon ja anna turvota n. 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.6 g