Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Blinit
3 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa max. 5%)
15 g
tuorehiivaa
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
sokeria
1 dl
rasvatonta maitoa
1 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
Paistamiseen
½ dl
pullomargariinia
Savusiikatäyte
400 g
savustettua siikaa
1 ½ dl
silputtua tuoretta tilliä
2 dl
ranskankermaa
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
jauhettua valkopippuria
(¼ tl
suolaa)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Blinit savusiikatäytteellä

Blinit ovat ohukaisten paksumpi venäläinen vastine. Savusiikatäyte kruunaa tämän alkuvuoden herkun!

Blinit ovat ohukaisten paksumpi venäläinen vastine. Savusiikatäyte kruunaa tämän alkuvuoden herkun!

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Blinit
3 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa max. 5%)
15 g
tuorehiivaa
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
sokeria
1 dl
rasvatonta maitoa
1 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
Paistamiseen
½ dl
pullomargariinia
Savusiikatäyte
400 g
savustettua siikaa
1 ½ dl
silputtua tuoretta tilliä
2 dl
ranskankermaa
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
jauhettua valkopippuria
(¼ tl
suolaa)

Valmistusohje

Blinit
1.
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi, sekoita siihen hiiva, sokeri ja tattarijauhot ja anna kohota pari tuntia leivinliinalla peitettynä. Tee odotellessa savusiikatäyte jääkaappiin maustumaan.
2.
Erota kananmunasta valkuianen ja keltuainen. Lisää kohonneeseen blinitaikinaan kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, öljy, suola, keltuainen ja lopuksi vaahdotettu valkuainen.
3.
Paista blinit ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä.
Savusiikatäyte
1.
Perkaa ja pilko siika. Hienonna tilli ja sekoita kaikki täytteen ainekset suolaa lukuun ottamatta. Anna täytteen maustua kylmässä pari tuntia, jolloin maut tasaantuvat. Maista ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa.

Vinkki

  • Voit valmistaa täyteen myös savustetusta lohesta.
  • Savustettujen kalojen suolapitoisuuksissa on isoja eroja, jonka vuoksi suolan lisäämisessä kannattaa olla varovainen.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g