Blinit savusiikatäytteellä
Blini on ohukaisten paksumpi venäläinen vastine, jonka aromikas maku syntyy tattarijauhoista sekä hapatetusta hiivataikinasta. Savusiikatäyte kruunaa tämän alkuvuoden herkun!
Raaka-aineet
- Blinit
-
Sydänmerkki-tuote3 dlmaustamatonta jogurttia
-
15 gtuorehiivaa
-
2 dltattarijauhoja
-
1 tlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
1muna
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
- Savusiikatäyte
-
400 gsavustettua siikaa
-
1 ½ dlsilputtua tuoretta tilliä
-
2 dlranskankermaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsitruunamehua
-
½ tljauhettua valkopippuria
-
(¼ tlsuolaa)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
Blinit
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi, sekoita siihen hiiva, sokeri ja tattarijauhot ja anna kohota pari tuntia leivinliinalla peitettynä. Tee odotellessa savusiikatäyte jääkaappiin maustumaan.
2. Erota kananmunasta valkuianen ja keltuainen. Lisää kohonneeseen blinitaikinaan kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, öljy, suola, keltuainen ja lopuksi vaahdotettu valkuainen.
3. Paista blinit ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä.
Savusiikatäyte
1. Perkaa ja pilko siika. Hienonna tilli ja sekoita kaikki täytteen ainekset suolaa lukuun ottamatta. Anna täytteen maustua kylmässä pari tuntia, jolloin maut tasaantuvat. Maista ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa.
Vinkki
- Voit valmistaa täyteen myös savustetusta lohesta.
- Savustettujen kalojen suolapitoisuuksissa on isoja eroja, jonka vuoksi suolan lisäämisessä kannattaa olla varovainen.
Pääruoat
Pihvit ja pyörykät
Välipalat ja jälkiruoat
Letut ja pannarit
Kala ja äyriäiset
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g