Perunapannukakku
Ruokaisa pannari pitää sisällään raastettua perunaa tai valmista peruna-sipulisekoitusta ja valinnan mukaan kinkkua. Pannukakku valmistuu nopeasti iltapalapöytään, ja siitä riittää useammallekin nälkäiselle.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gperunaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 gkinkkua
-
3munaa
-
Sydänmerkki-tuote6 dlmaitoa
-
3 dlhiivaleipäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
¼ tltimjamia
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipulit ja kuutioi kinkku.
2. Sekoita munat, maito, jauhot, öljy ja mausteet. Lisää perunaraaste, sipulihakkelus sekä kinkkukuutiot.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 40 -50 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Vinkki
- Taikinamäärä on sopiva noin 35 x 45 cm uunipellille. Jos peltisi on suurempi, kasvata hiukan nesteen, jauhojen ja perunan määrää.
- Perunaraasteen ja sipulin sijaan voit käyttää pakastealtaan perunasipulisekoitusta. Sekoitusta kannattaa hiukan pilkkoa
- Kasvisversio pannarista syntyy laittamalla kinkun sijaan esimerkiksi (kuullotettuja) sieniä, hernerouhetta tai raastettuja juureksia. Lisää taikinaan hiukan suolaa.
Pääruoat
Uuniruoat
Välipalat ja jälkiruoat
Letut ja pannarit
Makkara
Peruna
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g