Kuva: Sydänmerkki /  Suvi Laine

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
2
paprikaa
2
lehtisellerin vartta
½-1
punainen chili
2 cm
pala inkivääriä
2 dl
vihreitä linssejä
7 dl
vettä
4
tomaattia
200 g
maissia (pakaste)
½ rkl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
tuoretta korianteria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Linssi-kasvispata

Tarjoile meksikolaistyylistä linssi-kasvispataa riisin kera tai vaikkapa tortillojen täytteenä. Reilusta annoksesta riittää syötävää parille aterialle tai isommalle porukalle.

Tarjoile meksikolaistyylistä linssi-kasvispataa riisin kera tai vaikkapa tortillojen täytteenä. Reilusta annoksesta riittää syötävää parille aterialle tai isommalle porukalle.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
2
paprikaa
2
lehtisellerin vartta
½-1
punainen chili
2 cm
pala inkivääriä
2 dl
vihreitä linssejä
7 dl
vettä
4
tomaattia
200 g
maissia (pakaste)
½ rkl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1.
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja pilkotut selleri ja chili sekä raastettu inkivääri ja anna hautua hetken.
2.
Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää ne kattilaan yhdessä veden ja kuutioitujen tomaattien kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia eli kunnes linssit kypsyvät. Sekoita pataa välillä, jotta se ei pala pohjaan. Lisää myös hiukan vettä, jos nestettä haihtuu liikaa ja pata meinaa palaa pohjaan.
3.
Lisää lopuksi maissi ja mausteet ja hauduta vielä pari minuuttia. Viimeistele korianterisilpulla.

Vinkki

Pata valmistuu puolet nopeammin, jos käytät valmiiksi kypsennettyjä tölkkilinssejä.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g