G M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Hernesosekeitto

G M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perinteisen hernekeiton nopea ja samettisen sileä versio syntyy muutamassa hetkessä pakasteherneistä. Rapea pekonimuru viimeistelee hernesosekeiton herkullisen maun.



Raaka-aineet

1
sipuli
1 rkl
öljyä tai juoksevaa margariinia
1 kg
herneitä (pakaste)
1 l
vettä
3 oksaa
tuoretta timjamia
1
laakerinlehti
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
Tarjoiluun
100 g
pekonia
1 dl
bulgarian jogurttia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa. Lisää herneet, vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2. Paahda sillä aikaa pekonit. Silppua pekoni ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3. Poista yrttioksat ja laakerinlehti. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja kiehauta.
4. Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja pekonimurua.

Vinkki

  • Saat keitosta juhlavan version, kun lisäät valmiiseen soppaan pari desiä siideriä.
  • Kokeile myös muita herkullisia kasviskeittoja

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g