Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

400-500 g
vihreää parsaa
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
öljyä
4 dl
risottoriisiä
2 dl
(alkoholitonta) valkoviiniä
½ dl
pullomargariinia
80 g
parmesanjuustoa
¼-½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Parsarisotto

Keväinen parsarisotto tuo lautaselle tuulahduksen kesästä. Parsan hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa lempeässä risotossa.

Keväinen parsarisotto tuo lautaselle tuulahduksen kesästä. Parsan hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa lempeässä risotossa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400-500 g
vihreää parsaa
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
öljyä
4 dl
risottoriisiä
2 dl
(alkoholitonta) valkoviiniä
½ dl
pullomargariinia
80 g
parmesanjuustoa
¼-½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Huuhdo parsat ja napsauta kova kanta pois. Siirrä kannat sivuun odottamaan ja viipaloi parsat. Leikkaa parsan nuput erikseen.
2.
Kiehauta vesi, liemikuutio ja parsojen kovat kannat kattilassa. Kannoista tulee lisämakua liemeen. Poista kannat liemestä ennen kuin alat lisätä lientä risoton joukkoon.
3.
Hienonna sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä laakeassa kattilassa tai kasarissa. Nosta lieden lämpötilaa, lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
4.
Kaada noin puolet kasvisliemestä riisien päälle ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Lisää myös viipaloidut parsat. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Kun lientä on jäljellä kauhallinen, lisää parsan nuput.
5.
Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon pullorasva ja parmesaanijuusto raastettuna. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä muutama minuutti. Mausta mustapippurilla.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä