selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Broileriruukku
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Broileriruukku

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kun ruoka pitää saada nopeasti pöytään, broileriruukku pelastaa! Valmista se jääkaappiin gratinointia vaille valmiiksi ja ennen ruokailua kuumenna herkulliseksi ateriaksi.



Raaka-aineet

Riisiseos
Sydänmerkki-tuote
2 dl
riisi-viljasekoitusta
1 l
vettä
1 tl
suolaa
Broileritäyte
Sydänmerkki-tuote
400 g
maustamatonta broilerinfileetä
Sydänmerkki-tuote
1
paprika
Sydänmerkki-tuote
200 g
purjoa
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulinkynttä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
2 tl
kurkumaa
½ tl
suolaa
2 dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
200 g
tuorejuustoa
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
400 g
persikkaviipaleita (säilyke)
Pinnalle
Sydänmerkki-tuote
1 dl
juustoa raasteena
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Laita riisiseos kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keittoajan löydät pakkauksesta. Tee sillä aikaa broileritäyte.
2. Suikaloi broilerinfileet ja paprika. Hienonna sipulit.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kurkuma ja sipulisilput. Kuullota pari minuuttia, jotta aromit pääsevät esiin. Lisää lihasuikaleet ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
4. Lisää broileritäytteen loput ainekset. Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
5. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Laita broileritäytettä ja riisiseosta vuokaan vuorotellen. Jätä päällimmäiseksi kastikekerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
6. Gratinoi 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Jos olet valmistanut ruoan aiemmin, kypsennysaika on noin 10 minuuttia pidempi, jotta ruoka ehtii kunnolla lämmetä

Vinkki

Riisiseoksen voi tehdä monenlaisista suurimoista.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g