Kuva: Sydänmerkki / Juho Kuva

Ainekset

Perunasose
800 g
jauhoisia perunoita
vettä keittämiseen
3 dl
maitoa tai kasvijuomaa
2 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
Kalamuhennos
1
sipuli
100 g
salaattifenkolia
2 (200 g)
porkkanaa
3 rkl
öljyä
200 g
paseerattua tomaattia
1 rkl
(punaviini)etikkaa
2-3 tl
chilikastiketta
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
jauhettua korianteria
400 g
kalaa, esim. pakastesei, lohi
1 tlk (n. 120g)
simpukoita (säilyke)
70 g
katkarapuja
½ ruukku
tuoretta tilliä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
92 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton

Kalapaistos

Kalapaistos muistuttaa perinteistä liha-perunasoselaatikkoa, mutta merenelävillä ryyditettynä. Valitse kalapaistoksen tai kalastajanpiiraan kala makusi mukaan.

Kalapaistos muistuttaa perinteistä liha-perunasoselaatikkoa, mutta merenelävillä ryyditettynä. Valitse kalapaistoksen tai kalastajanpiiraan kala makusi mukaan.

Kuva: Sydänmerkki / Juho Kuva

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Perunasose
800 g
jauhoisia perunoita
vettä keittämiseen
3 dl
maitoa tai kasvijuomaa
2 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
Kalamuhennos
1
sipuli
100 g
salaattifenkolia
2 (200 g)
porkkanaa
3 rkl
öljyä
200 g
paseerattua tomaattia
1 rkl
(punaviini)etikkaa
2-3 tl
chilikastiketta
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
jauhettua korianteria
400 g
kalaa, esim. pakastesei, lohi
1 tlk (n. 120g)
simpukoita (säilyke)
70 g
katkarapuja
½ ruukku
tuoretta tilliä

Valmistusohje

1.
Tee ensin perunamuusi: keitä kuoritut ja pilkotut perunat kypsiksi vedessä.
2.
Valmista perunoiden kypsyessä kalamuhennosta. Hienonna sipuli, suikaloi fenkoli ja porkkanat.
3.
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää paseerattu tomaatti, etikka ja chilikastike. Lisää myös mausteet ja anna kiehua pari minuuttia.
4.
Lisää kattilaan kuutioitu kala, katkaravut, valutetut simpukat ja tilli. Keitä pari minuuttia.
5.
Soseuta kypsät perunat perunasurvimella, lisää maito, rasva ja suola. Sekoita tasaiseksi.
6.
Kaada kalamuhennos uunivuokaan ja levitä päälle perunamuussi. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Vinkki

  • Fenkolin ohella voit käyttää varsiselleriä.
  • Jos kaapista löytyy tilkkanen ruokakermaa tai nokare tuorejuustoa, voit pehmentää niillä kalamuhennoksen makua
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
92 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g