Linssi-bataattipata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote350 gbataattia
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palainkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlgaram masalaa
-
500 gpaseerattua tomaattia
-
2 dlvettä
-
2 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
1 prk (380g)kypsiä punaisia linssejä
Valmistusohje
1. Kuori bataatti ja kuutioi sentin paloiksi. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy vokkipannulla tai paistokasarissa. Lisää bataattikuutiot, inkivääri ja garam masala-mausteseos. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, suola ja sokeri. Anna hautua välillä sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike ehtii kuivahtaa liikaa.
3. Valuta linssit ja lisää kastikkeen joukkoon. Kiehauta.
Vinkki
Keitä linssi-bataattipadan lisukkeeksi pastaa, ohraa, aterianjyviä tai riisi-viljaseosta - makusi mukaan!