G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Linssi-bataattipata

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Herkullinen, intialaisen mausteinen linssi-bataattipata maistuu vegaanin ohella lihansyöjällekin. Reilusta annoksesta ruokkii isommankin porukan.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
350 g
bataattia
Sydänmerkki-tuote
2 cm pala
inkivääriä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 tl
garam masalaa
500 g
paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 prk (380g)
kypsiä punaisia linssejä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori bataatti ja kuutioi sentin paloiksi. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy vokkipannulla tai paistokasarissa. Lisää bataattikuutiot, inkivääri ja garam masala-mausteseos. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, suola ja sokeri. Anna hautua välillä sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike ehtii kuivahtaa liikaa.
3. Valuta linssit ja lisää kastikkeen joukkoon. Kiehauta.

Vinkki

Keitä linssi-bataattipadan lisukkeeksi pastaa, ohraa, aterianjyviä tai riisi-viljaseosta - makusi mukaan!

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g