Täytetty possunfilerulla
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
122 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgporsaan ulkofileetä
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuoreita herkkusieniä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote1punainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote(½tuore chili)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklmargariinia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsuolaa
-
1 rklrosmariinia
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa, esimerkiksi paprika-chili
-
½ dlpestokastiketta
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen paistamista.
2. Pilko sienet ja sipulit. Jos käytät tuoreiden sienten sijasta kuivattuja sieniä, liota niitä ensin vedessä noin 20 minuuttia. Halkaise paprika ja chili pitkittäin ja poista siemenet. Leikkaa molemmat pieniksi paloiksi.
3. Kuumenna rasva paistinpannussa. Kuullota sienet, sipulit, paprika ja chili kevyesti kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää tarvittaessa pannulle tilkka vettä. Lisää ½ tl suolaa, pippurirouhe, rosmariini ja tuorejuusto.
4. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja kaikki näkyvä rasva. Leikkaa porsaan filee pitkittäissuunnassa auki tasaiseksi, noin 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Nuiji fileetä kevyesti ohemmaksi. Sivele filee ohuelti pestokastikkeella. Ripottele kastikkeen päälle ½ tl suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle sieni-juustoseos. Rullaa lihalevy kääretortun tapaan ja sido kevyesti paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa.
5. Laita rulla uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Kääri kypsä liha folioon vetäytymään hetkeksi ennen leikkaamista.
Vinkki
Possun sijaan ruoan voi tehdä myös kalkkunasta.