Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

400 g
jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
½ dl
korppujauhoja
1 dl
vettä
1
kananmuna
½ tl
valkopippuria
½ dl
persiljaa
½ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
M Maidoton
M Maidoton
Helppo

Lihamureke

Perinteinen lihamureke on arkiruokaa parhaimmillaan. Täytteillä se mukautuu myös juhlaruuaksi.

Perinteinen lihamureke on arkiruokaa parhaimmillaan. Täytteillä se mukautuu myös juhlaruuaksi.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
½ dl
korppujauhoja
1 dl
vettä
1
kananmuna
½ tl
valkopippuria
½ dl
persiljaa
½ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Laita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä hetken ajan.
2.
Muotoile taikinasta mureke leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki

  • Jos taputtelet murekemassan uunipellille ohueksi levyksi, mureke paistuu vielä nopeammin.
  • Täytteeksi lihamurekkeeseen sopivat oivasti esim. sienet tai juusto. Valitse juustoksi vähärasvaisempi vaihtoehto.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.7 g