selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Sydänmerkki | Spelttirisotto
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Spelttirisotto

M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Risotto vai pitäisikö sanoa speltitto syntyy astetta ekologisemmin spelttijyvistä. Maukas, kotimainen ja runsaskuituinen speltti taipuu sienien kanssa ihanaksi padaksi. Spelttirisotto maistuu niin arjessa kuin juhlissa.



Raaka-aineet

10 dl
vettä
1
liemikuutio
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
200 g
sieniä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
3 dl
spelttirisoton jyviä (esim. Birkkala, Sunspelt)
2 rkl
etikkaa tai sitruunamehua
1 dl
parmesanraastetta
Sydänmerkki-tuote
20 lehteä
tuoretta basilikaa tai persiljaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä vesi ja liuota siihen liemikuutio.
2. Hienonna sipulit ja sienet. Ota toinen kattila ja ruskista sieniä ruokalusikallisessa öljyä kevyesti ja kaada lautaselle odottelemaan. Kuullota sitten sienisilppu lopussa öljyssä samassa kattilassa. Lisää spelttijyvät ja pyörittele hetki. Lisää kuumaa kasvislientä vähitellen pari kauhallista kerrallaan sitä mukaa kun neste imeytyy jyviin.
3. Kypsennä spelttirisottoa noin 40 minuuttia välillä sekoitellen.
4. Kun spelttijyvät alkavat olla pureskeltavan pehmeitä, lisää sienet, etikka ja raastettu parmesan. Mausta hienonnetuilla yrteillä ja pippurilla.

Vinkki

  • Voit käyttää spelttirisottoon sienten sijaan soseutettuja herneitä tai punajuurta. Hennon vihreä spelttirisotto syntyy soseuttamalla 300-400 g pakasteherneitä. Sose lisätään loppuvaiheessa parmesanin kanssa. Punainen spelttirisotto syntyy samaan tapaan keitetyistä ja soseutetuista punajuurista (500g).  
  • Tarjoa risottoa yrttisen lampaanfileen kanssa .

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g