Spelttirisotto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
10 dlvettä
-
1liemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote200 gsieniä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote3 dlspelttirisoton jyviä tai spelttihelmiä (esim. Birkkala, Sunspelt)
-
2 rkletikkaa tai sitruunamehua
-
1 dlparmesanraastetta
-
Sydänmerkki-tuote20 lehteätuoretta basilikaa tai persiljaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä vesi ja liuota siihen liemikuutio.
2. Hienonna sipulit ja sienet. Ota toinen kattila ja ruskista sieniä ruokalusikallisessa öljyä kevyesti ja kaada lautaselle odottelemaan. Kuullota sitten sienisilppu lopussa öljyssä samassa kattilassa. Lisää spelttijyvät ja pyörittele hetki. Lisää kuumaa kasvislientä vähitellen pari kauhallista kerrallaan sitä mukaa kun neste imeytyy jyviin.
3. Kypsennä spelttirisottoa noin 40 minuuttia välillä sekoitellen.
4. Kun spelttijyvät alkavat olla pureskeltavan pehmeitä, lisää sienet, etikka ja raastettu parmesan. Mausta hienonnetuilla yrteillä ja pippurilla.
Vinkki
- Voit käyttää spelttirisottoon sienten sijaan soseutettuja herneitä tai punajuurta. Hennon vihreä spelttirisotto syntyy soseuttamalla 300-400 g pakasteherneitä. Sose lisätään loppuvaiheessa parmesanin kanssa. Punainen spelttirisotto syntyy samaan tapaan keitetyistä ja soseutetuista punajuurista (500g).
- Tarjoa risottoa yrttisen lampaanfileen kanssa .