Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine

Ainekset

500 g
perunoita
400 g
punajuuria
300 g
porkkanoita
2 rkl
maustettua öljyä (esim. voin maku)
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
pieniä kapriksia
1 ½ rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
86 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Paahdettu rosolli

Joulun ajan klassikko saa paahdettuna uutta makua.

Joulun ajan klassikko saa paahdettuna uutta makua.

Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
perunoita
400 g
punajuuria
300 g
porkkanoita
2 rkl
maustettua öljyä (esim. voin maku)
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
pieniä kapriksia
1 ½ rkl
hunajaa
½ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punajuuret perunoiden kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2.
Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää öljy, balsamiviinietikka, kaprikset, hunaja ja suola. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

Vinkki

Voit tehdä rosollin uunia vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin herkullinen lisäke valmistuu pöytään nopeasti. 

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
86 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g