Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lohta ruiskuoressa

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kypsennä lohi vaihteeksi ruiskuoressa.



Raaka-aineet

100 g
ruisperunataikinaa
500 g
lohifileetä
½ tl
suolaa
ripaus
rouhittua valkopippuria
1
keskikokoinen punasipuli
2 tl
rypsiöljyä
3 rkl
hienonnettua tilliä
1
kananmunan keltuainen voiteluun
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Nosta taikina ensin sulamaan. Leikkaa lohifilee neljäksi tasakokoiseksi annospalaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Kuori ja hienonna punasipuli ja kuullota hetken öljyssä pannulla. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Nostele sipuli-tilliseosta tasaisesti fileiden päälle.
3. Jaa taikina neljään palaan ja kauli kalapalojen kokoiset palat. Päällystä fileet taikinalla ja voitele kevyesti keltuaisella. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Aseta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi uuniin päälle grillivastukset, jotta kuori saa kauniin värin ja hieman rapeutuu.

Vinkki

Voit paistaa lopusta ruisperunataikinasta rapeita leipäsiä tarjottavaksi esimerkiksi alkukeiton kaveriksi.
 
Tarjoa fenkolipaistoksen kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g
Sydänmerkki / Laura Riihelä
Sydänmerkki / Laura Riihelä
Sydänmerkki / Laura Riihelä
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.0 g