Hedelmäinen kalkkunarulla
Juhlavasta kalkkunarullasta riittää herkuteltavaa hieman isommallekin porukalle. Aprikoosin ohella täytteeseen sopii mikä tahansa kuivattu hedelmä.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgmaustamatonta kalkkunanfilettä
-
Sydänmerkki-tuote100 gmaustettua tuorejuustoa
-
1 tlsuolaa
-
1 tlmustapippuria
-
1 tlrosmariinia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
75 gkuivattuja pehmeitä aprikooseja
-
Sydänmerkki-tuote1punainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote1 cm palatuoretta inkivääriä
-
¼ tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Vuokaan
-
1 dlvettä
- Kastike
-
2 dlpaistolientä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta
-
1 rklmaissitärkkelystä
-
½ tlrosmariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee pitkittäissuunnassa auki tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Sivele lihalevylle (noin 20 x 30 cm) tuorejuusto sekä puolet mausteista.
2. Tee täyte: Hienonna sipuli ja pilko aprikoosit, paprika ja omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota aineksia rasvassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Voit pehmentää täyteainekset myös mikrossa. Mausta täyte inkivääriraasteella sekä suola- ja pippuriripauksella. Jäähdytä hetken ajan.
3. Levitä täyte tuorejuuston päälle ja rullaa lihalevy kääretortun tapaan. Sido kevyesti paistilangalla, jotta rulla ei aukea paistettaessa.
4. Laita rulla uunivuokaan. Kaada vuokaan myös vesi. Kypsennä lihaa ensin 200 asteessa 40 minuuttia ja laske lämpötila sitten 175 asteeseen. Kypsennä vielä 40-45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila näyttää 76 astetta.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.6 g