Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

600 g
nahallista kirjolohifileetä
¾ tl
suolaa
1
satsuma
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Purjo-papulisäke
600 g
purjoa
1 dl
vettä
2 rkl
öljyä
2 dl
vettä
½
kanaliemikuutio
1 tl
timjamia
1 tlk (230 g)
(isoja) valkoisia papuja
1 tl
valkoviinietikkaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(½ tl
suolaa)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Paistettu lohi purjo-papulisäkkeellä

Satsumalla maustettu lohi saa kaverikseen maukasta purjo-papumuhennosta. Hienostunut paistettu lohi purjo-papulisäkkeellä sopii myös juhlavammalle aterialle.

Satsumalla maustettu lohi saa kaverikseen maukasta purjo-papumuhennosta. Hienostunut paistettu lohi purjo-papulisäkkeellä sopii myös juhlavammalle aterialle.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
600 g
nahallista kirjolohifileetä
¾ tl
suolaa
1
satsuma
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Purjo-papulisäke
600 g
purjoa
1 dl
vettä
2 rkl
öljyä
2 dl
vettä
½
kanaliemikuutio
1 tl
timjamia
1 tlk (230 g)
(isoja) valkoisia papuja
1 tl
valkoviinietikkaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(½ tl
suolaa)

Valmistusohje

1.
Huuhtele purjot ja leikkaa valkoinen osa noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Huuhtele kiekot vielä huolellisesti.
2.
Keitä vesi (1 dl) kattilassa. Lisää öljy ja purjokiekot. Peitä pinta leivinpaperilla ja nosta kansi päälle. Hauduta kannen alla miedossa lämmössä 8-9 minuuttia, kunnes purjot antavat hieman periksi.
3.
Lisää kattilaan vesi (2 dl), liemikuutio sekä timjami. Kuumenna ja soseuta seosta varovasti sauvasekoittimella, älä kuitenkaan aja purjoa täysin sileäksi soseeksi.
4.
Kääntele joukkoon huuhdotut valutetut pavut ja etikka. Kuumenna vielä hetki ja mausta pippurilla sekä halutessasi suolalla. Pidä lämpimänä kannen alla kalan paistamisen ajan.
5.
Pyyhi kalafile kuivaksi ja leikkaa se neljään palaan. Mausta suolalla.
6.
Paahda kalapaloja pinnoiteltulla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä kalat ja jatka paistamista, kunnes kala on mehevän kypsää (3-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen).
7.
Purista sautumasta mehu ja valuta paistettujen kirjolohipalojen päälle. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Vinkki

  • Käytä purjon vihreä osa keitossa tai liemissä makua tuomaan.
  • Liemikuution sijaan voit käyttää myös kanafondia (2 tl)
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
7 g

Yhteistyössä