L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kala-äyriäiskeitto

L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kala-äyriäiskeitto vie herkulliselle makumatkalle Välimerelle. Nopea keitto on kätevä arkiruoka, koska se valmistuu pöytään puolessa tunnissa.



Raaka-aineet

1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 tl
paprikajauhetta
1 rkl
pullorasvaa tai öljyä
400 g
tomaattimurskaa
1 l
vettä
300 g
kasviksia (esim. pakaste)
1
liemikuutio
1 tl
sokeria
400 g
seitiä
100 g
tuorepastaa
150 g
katkarapuja
1 prk
simpukoita
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja kuullota silppua ja paprikajauhetta rasvassa.
2. Lisää kattilaan tomaattimurska, huuhtele purkkia vesitilkalla ja kaada kattilaan. Lisää loppu vesi, (pilkotut) kasvikset, murennettu liemikuutio ja sokeri. Keitä noin 10 min.
3. Lisää kohmeinen ja pienehköiksi paloiteltu kala ja (pilkottu) pasta. Keitä n. pari minuuttia. Lisää kuumaan ja valmiiseen keittoon äyriäiset ja kiehauta nopeasti. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

Vinkki

  • Valitse kasvikset kala-äyriäiskeittoon mieltymystesi mukaan. Soppaan sopivat monenlaiset pakastealtaasta löytyvät kasvissekoitukset sekä esimerkiksi paprika, porkkana, fenkoli ja kesäkurpitsa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g