Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

5 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
psylliumia
¼ tl
suolaa
1 rkl
öljyä
3 dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
3 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
Pinnalle
2 rkl
öljyä
½ tl
hiutale- tai sormisuolaa
(tuoretta) rosmariinia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
186 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Gluteeniton focaccia

Gluteenittomien leipien leipomista pidetään hankalana tahmean, niukkasitkoisen taikinan vuoksi. Litteämuotoinen focaccia on mitä mainioin leipä gluteenia välttäville: taikina syntyy helposti kauhalla sekoitellen ja pellille lusikoiden. Öljy ja pintamausteet viimeistelevät focaccian herkulliseksi etkä muita leivänpäällisiä kaipaa.

Gluteenittomien leipien leipomista pidetään hankalana tahmean, niukkasitkoisen taikinan vuoksi. Litteämuotoinen focaccia on mitä mainioin leipä gluteenia välttäville: taikina syntyy helposti kauhalla sekoitellen ja pellille lusikoiden. Öljy ja pintamausteet viimeistelevät focaccian herkulliseksi etkä muita leivänpäällisiä kaipaa.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
5 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
psylliumia
¼ tl
suolaa
1 rkl
öljyä
3 dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
3 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
Pinnalle
2 rkl
öljyä
½ tl
hiutale- tai sormisuolaa
(tuoretta) rosmariinia

Valmistusohje

1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 –15 minuuttia.
2.
Lisää loput ainekset ja sekoita ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
3.
Lisää päälle öljyä ja mausteet. Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Vinkki

  • Psyllium lisää gluteenittomiin leivonnaisiin kuitua ja sitkoa, jota ko. jauhoissa ei luontaiseksi ole. Psyllium sitoo nestettä, jonka vuoksi leivonnaiset ovat mehevämpiä. Myös leipominen helpottuu.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
186 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g