Gluteeniton foccaccia
Gluteenittomien leipien leipomista pidetään hankalana tahmean, niukkasitkoisen taikinan vuoksi. Litteämuotoinen foccaccia on mitä mainioin leipä gluteenia välttäville: taikina syntyy helposti kauhalla sekoitellen ja pellille lusikoiden. Öljy ja pintamausteet viimeistelevät foccacian herkulliseksi etkä muita leivänpäällisiä kaipaa.
Raaka-aineet
-
5 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 rklpsylliumia
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
3 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
3 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ tlhiutale- tai sormisuolaa
-
(tuoretta) rosmariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 –15 minuuttia.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
3. Lisää päälle öljyä ja mausteet. Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Vinkki
- Psyllium lisää gluteenittomiin leivonnaisiin kuitua ja sitkoa, jota ko. jauhoissa ei luontaiseksi ole. Psyllium sitoo nestettä, jonka vuoksi leivonnaiset ovat mehevämpiä. Myös leipominen helpottuu.
- Kokeile myös näitä gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, muffinit, suklaakakkua ja mangosalsaa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
186 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
186 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g