G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Gluteenittomat muffinit

G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pumpulinpehmeä rakenne gluteenittomiin muffineihin syntyy perunajauhoilla ja mantelijauheella. Makuaineita vaihtelemalla muffinit muuntautuvat aina uudenlaisiksi herkkupaloiksi.



Raaka-aineet

75 g
rasiamargariinia (60-70 %)
¾ dl
sokeria
1
muna
2 rkl
maitoa
2 dl
perunajauhoja
1 dl (80 g)
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Pinnalle ja koristeeksi
1 (200 g)
päärynä
½ dl
mantelilastuja
1 tl
tomusokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna, maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lado taikina paperivuokiin.
2. Leikkaa päärynästä ohuita viipaleita ja aseta ne viuhkaksi tai ruusukkeiksi gluteenittomien muffinssien päälle. Ripottele koristeeksi mantelilastuja.
3. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi eli 15-20 minuuttia, muffinssien koosta riippuen. Koristele jäähtyneet levonnaiset halutessasi tomusokerilla.

Vinkki

  • Päärynän ohella muffinsseihin voi käyttää muita hedelmiä, esimerkiksi omenaa, persikkaa tai aprikoosia. Myös paistonkestävää marmeladi on hyvä täyte.
  • Lisämausteeksi sopivat mm. jauhettu inkivääri ja kardemumma.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
290 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita