Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen

Ainekset

2
munaa
1 dl
sokeria
4
porkkanaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 tl
kanelia
1 dl
öljyä tai pullorasvaa
Kuorrutus
250 g
maitorahkaa
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Koristeeksi
puolukoita, mantelilastuja tai -rouhetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
212 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Porkkanakakku

Unelmanpehmeä kuorrutus porkkanakakulle syntyy maitorahkasta. Raikas kirpeys on peräisin puolukoista.

Unelmanpehmeä kuorrutus porkkanakakulle syntyy maitorahkasta. Raikas kirpeys on peräisin puolukoista.

Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2
munaa
1 dl
sokeria
4
porkkanaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 tl
kanelia
1 dl
öljyä tai pullorasvaa
Kuorrutus
250 g
maitorahkaa
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Koristeeksi
puolukoita, mantelilastuja tai -rouhetta

Valmistusohje

1.
Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja rasva.
2.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirasvuokaan. Kypsennä 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.
3.
Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele porkkanakakku puolukoilla ja mantelirouheella tai -lastuilla.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
212 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g