Porkkanakakku
Unelmanpehmeä kuorrutus porkkanakakulle syntyy maitorahkasta. Puolukat tuovat porkkanakakun kuorrutukseen raikasta kirpeyttä.
Raaka-aineet
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote4porkkanaa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlruokasoodaa
-
2 tlkanelia
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä tai pullorasvaa
- Kuorrutus
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
1 dltomusokeria
-
2 tlvaniljasokeria
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuotepuolukoita, mantelilastuja tai -rouhetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja rasva.
2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirasvuokaan. Kypsennä 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.
3. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele porkkanakakku puolukoilla ja mantelirouheella tai -lastuilla.
Vinkki
- Porkkanakakun maku mehevöityy yön yli jääkaapissa.
- Perinteisempi porkkanakakku kuorrutetaan tuorejuustolla.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin kakkureseptejä.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
13 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
13 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g