K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Punajuurikakku

K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Punajuuri ja suklaa muodostavat oivan makuparin.



Raaka-aineet

150 g
punajuuria
1
appelsiini
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
pullomargariinia
1½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1½ tl
leivinjauhetta
Vuokaan
1 rkl
pullomargariinia
1 rkl
korppujauhoja
Koristeeksi
100 g
valkoista suklaata
1 rkl
rypsiöljyä
puolukoita, karpaloita tai suklaarouhetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Voitele ja jauhota pienehkö (n. 1 l) kakkuvuoka.
2. Kuori ja raasta punajuuret. Pese appelsiini ja raasta kuori. Purista appelsiinin mehu, mehua tarvitaan 1 dl.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää punajuuriraaste, appelsiininkuoriraaste, appelsiinin mehu, rasva sekä kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä leivinpaperilla. Kumoa kakku hiukan jäähtuneenä.
4. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää öljy ja valuta jäähtuneen kakun pinnalle. Koristele.

Vinkki

Jos haluat kaku gluteenittomana, käytä 2½ dl gluteenitonta kaurajauhoa ja ½ dl maissitärkkelystä. Valitse korppujauhostakin gluteeniton vaihtoehto

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
274 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.0 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
274 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.0 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g