M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Omenapiiras

M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Omenapiiras kuuluu rakastettuihin leivonnaisklassikoihin. Helppo taikinapohja syntyy ainekset sekoittaen ja hapokkaista omenoista tulee maukkain täyte. Viimeisele piiras ripauksella kanelia ja kardemummaa. Tästä ohjeesta tulee uunipellillinen.



Raaka-aineet

5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
½ dl
kauraleseitä
3 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
4 dl
maitoa
1 ½ dl
rypsiöljyä tai pullomargariinia
Pinnalle
600 g
omenoita
1 rkl
sokeria
½ tl
kardemummaa
½ tl
kanelia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuutioi tai viipaloi omenat ja asettele palat taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet.
3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.

Vinkki

  • Piirakan kuitupitoisuutta ja mehevyyttä voi entisestään lisätä korvaamalla suuremman osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla tai -leseillä. Esimerkiksi 1 dl vehnäjauhoista voi korvata ½ dl:lla kauraleseitä.
  • Omenapiirakka kestää mainiosti muutaman päivän - maku vain paranee ja piiras mehevöityy.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g