K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kauralastut

K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Juhlapöydän klassikot, kauralastut, on helppo valmistaa.



Raaka-aineet

150 g
margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 ½ dl
sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
2 rkl
vehnäjauhoja
1
muna
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kaakaojauhetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Nosta taikinasta teelusikallisen kokoisia kokkareita leivinpaperille. Lastut leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 12-16 pikkuleipää.
3. Paista 175 asteessa 6 min eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Kauralastut muuttuvat rapeiksi jäähtyessään.

Vinkki

Jos haluat pikkuleivistä kuperan muotoisia, laita ne jäähtymään pian uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi puhtaan pullon tai kaulimen päälle.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
450 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5.1 g
Hiilihydraatteja
55 g
josta sokereita
40 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
450 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5.1 g
Hiilihydraatteja
55 g
josta sokereita
40 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g