Kesäkurpitsamuffinit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gkesäkurpitsaa
-
4munaa
-
2 ½ dlsokeria
-
1 rklvaniljasokeria
-
5 dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dlmantelirouhetta
-
2 tlleivinjauhetta
-
2 tlkardemummaa
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmaitoa
- Koristeeksi
-
30 gvalkosuklaata
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
2. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset kesäkurpitsaraasteen kanssa sekä rasva ja maito.
3. Kaada taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Laita suklaa pakastepussiin ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota suklaata hieman jäähtyneiden leivonnaisten päälle
Vinkki
Voit paistaa taikinan myös voidellussa kakkuvuoassa. Sopiva paistolämpö on 175 astetta, paistoaika noin 45-50 minuuttia