K Kasvis (lakto-ovo)

Kesäkurpitsamuffinit

K Kasvis (lakto-ovo)

Kesäkurpitsa sopii mainiosti leivonnaisiinkin. Mehevät kesäkurpitsamuffinit mantelirouheen ja suklaakuorrutuksen kera ovat syyskauden leivonnaisten parhaimmistoa. Taikinasta voi tehdä myös kakun.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
200 g
kesäkurpitsaa
4
munaa
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
pullomargariinia
Sydänmerkki-tuote
1 dl
maitoa
Koristeeksi
30 g
valkosuklaata
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
2. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset kesäkurpitsaraasteen kanssa sekä rasva ja maito.
3. Kaada taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Laita suklaa pakastepussiin ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota suklaata hieman jäähtyneiden leivonnaisten päälle

Vinkki

Voit paistaa taikinan myös voidellussa kakkuvuoassa. Sopiva paistolämpö on 175 astetta, paistoaika noin 45-50 minuuttia

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g