G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Broileria tomaattikastikkeessa

G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Aurinkokuivatuilla tomaateilla ja tuorejuustolla täytetyt broilerit maistuvat esimerkiksi täysjyväriisin kanssa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
4
maustamatonta broilerin rintafileetä
4
aurinkokuivattua tomaattia
Sydänmerkki-tuote
50 g
ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä tai pullomargariinia
400 g (1 tlk)
tomaattimurskaa
Sydänmerkki-tuote
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
2 tl
basilikaa
2 tl
Provencen yrttimaustetta
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerin rintafileisiin syvä tasku.
2. Laita jokaisen fileen sisään aurinkokuivattu tomaatti silputtuna ja 1 tl tuorejuustoa. Sulje cocktailtikulla.
3. Ruskista fileet molemmin puolin öljyssä tai rypsiöljyvalmisteessa ja laita fileet uunivuokaan. Ripottele pinnalle puolet suolasta ja pippurista
4. Sekoita tomaattimurska, ruokakerma ja loput mausteet. Kaada kastike rintafileiden päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Vinkki

Broilerivuoan lisäkkeeksi sopii esimerkiksi täysjyväohra tai keitetty riisi-ruisseos.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g