L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mausteiset lihapullat

L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Minttu, chili, sitruunankuori ja siemenet tuovat näihin pulliin makuja Lähi-idästä.



Raaka-aineet

2
viipaletta täysjyväpaahtoleipää
1
muna
½
punainen chili
2 rkl
persiljaa
1 rkl
tuoretta minttua
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
auringonkukan- tai pinjansiemeniä
½
sitruunan kuori
400 g
jauhelihaa
½ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa paahtoleipäviipaleiden kuoret ohuelti pois. Murenna leipäpalat kulhoon. Riko muna leipämurujen päälle ja sekoita.
2. Hienonna chili, persilja, minttu ja valkosipulin kynnet sekä rouhi siemenet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää ainekset leipämurusten päälle.
3. Lisää lopuksi jauheliha ja suola ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Vinkki

  • Lihapulliin sopii parhaiten vähärasvainen karitsan tai lampaan jauheliha, jota löytyy mm. kaupan pakastealtaasta 
  • Naudan, possun, kalkkunan tai broilerin jauhelihasta syntyy myös herkulliset ja hieman miedomman makuiset pyörykät 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
170 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.0 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
18 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
170 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.0 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
18 g
Suolaa
0.7 g