selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Kiinankaaliwokki
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kiinankaaliwokki

L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kiinankaaliwokki siivittää aasialaisten makujen ääreelle. Paahdettu seesamöljy antaa possua ja runsaasti kasviksia sisältävälle kiinankaaliwokille voimakkaan pähkinäisen maun.



Raaka-aineet

300 g
porsaan jauhelihaa (rasvaa n. 12%)
Sydänmerkki-tuote
400 g
kiinankaalia
Sydänmerkki-tuote
100 g
siitakesieniä
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
1 ruukku
ruohosipulia
Sydänmerkki-tuote
100 g
kevätsipulia
Paistamiseen
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Kastike
4 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
½ rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä (esim. Urtekram, Blue dragon)
1 rkl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa
Lisäksi
200 g
täysjyvänuudeleita
½ rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä
(½ dl
seesaminsiemeniä)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuumenna 3 rkl vettä wokissa ja kun vesi kiehuu, kaada se pois. Ruskista jauheliha kuumassa wokissa rapeaksi ja siirrä lautaselle odottamaan.
2. Poista kiinankaalista tarvittessa uloimman lehdet. Leikkaa kaali pituussuunnassa puoliksi ja huuhtele ja suikaloi se.
3. Siisti sienistä kannat ja viipaloi ne. Hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa ruohosipulit ja kevätsipulit noin 5 cm paloiksi.
4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Keitä nuudelit valmiiksi, valuta hyvin ja sekoita joukkoon paahdettu seesaminsiemenöljy.
5. Kuumenna vajaa lusikallinen öljyä wokissa kuumaksi. Lisää kaalit ja wokkaa muutama minuutti. Siirrä kaalit isoon kulhoon odottamaan.
6. Lisää pannulle vähän lisää öljyä ja paista seuraavaksi sieniä, kunnes ne ovat saaneet hieman väri. Lisää wokkiin ruohosipulit ja keväsipulit, paista hetki. Siirrä sieni-sipuliseos kaalien kanssa kulhoon.
7. Pyyhi wokki puhtaaksi. Lisää loppu öljy, kuumenna ja lisää nuudelit. Paista käännellen, kunnes nuudelit ovat kuumentuneet. Lisää kaali, sienet-sipuliseos sekä hienonnettu valkosipuli. Paista noin ½ minuuttia. Lisää kastike nopeasti sekoittaen. Ripottele halutsessasi joukkoon seesaminsiemeniä.

Vinkki

Salaisuus onnistuneeseen wokkiin on kuumentaa pannu todella kuumaksi ja paistaa kasvikset erisssä.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
13.0 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
8.0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
13.0 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
8.0 g