Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
1
sipuli
300 g
kesäkurpitsaa
1 rkl
öljyä
6 dl
vettä
1 dl
omenamehua
1
kasvisliemikuutio
2 ½ dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
½ tl
kuivattua rakuunaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Parsakeitto

Samettinen, heleän vihreä parsakeitto sopii kevään juhliin.

Samettinen, heleän vihreä parsakeitto sopii kevään juhliin.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
vihreää parsaa
1
sipuli
300 g
kesäkurpitsaa
1 rkl
öljyä
6 dl
vettä
1 dl
omenamehua
1
kasvisliemikuutio
2 ½ dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
½ tl
kuivattua rakuunaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä kova osuus (2-3 cm) pois. Pilko varret noin 1,5 cm palasiksi. Siirrä nuppuosat syrjään.
2.
Hienonna sipuli ja kuutioi kesäkurpitsa.
3.
Kuullota sipulia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsa, parsapalat nuppuja lukuun ottamatta, vesi, omenamehu sekä liemikuutio ja kypsennä pehmeäksi (n. 10 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.
4.
Lisää kattilaan parsannuput, ruokakerma ja mausteet ja kypsennä muutama minuutti eli kunnes parsannuput kypsyvät.

Vinkki

  • Kesäkurpitsan voi korvata jauhoisella perunalla, mikä tekee rakenteesta hiukan kiinteämmän.
  • Muita Sydänmerkin kasviskeitto-reseptejä löytyy täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g