G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Parsakeitto

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Samettinen parsakeitto sopii erityisesti kevääseen. Valkoviini tuo soppaan juhlavan vivahteen, mutta voit korvata sen myös omenamehulla tai vedellä.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
vihreää parsaa
Sydänmerkki-tuote
2
salottisipulia
Sydänmerkki-tuote
300 g
kesäkurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
6 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
valkoviiniä
Sydänmerkki-tuote
2 ½ dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
½ tl
rakuunaa
½ tl
pippurisekoitusta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori parsanvarret, leikkaa kova tyvi pois ja pilko varret noin 1,5 cm palasiksi. Hienonna sipulit ja kuutioi kesäkurpitsa.
2. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa, lisää vesi, liemikuutio, viini ja kesäkurpitsa ja kypsennä pehmeäksi.
3. Soseuta keittopohja sauvasekoittimella, lisää paloitellut parsat, kasvirasvasekoite ja mausteet ja kypsennä viitisen minuuttia, että parsa juuri ja juuri kypsyy.

Vinkki

Keiton voi tehdä myös kokonaan parsasta. Kesäkurpitsan voi korvata myös jauhoisella perunalla, mikä tekee rakenteesta pehmeän ja hiukan kiinteämmän.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g