Parsakeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gvihreää parsaa
-
Sydänmerkki-tuote2salottisipulia
-
Sydänmerkki-tuote300 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
6 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
1 dlvalkoviiniä
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
½ tlrakuunaa
-
½ tlpippurisekoitusta
Valmistusohje
1. Kuori parsanvarret, leikkaa kova tyvi pois ja pilko varret noin 1,5 cm palasiksi. Hienonna sipulit ja kuutioi kesäkurpitsa.
2. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa, lisää vesi, liemikuutio, viini ja kesäkurpitsa ja kypsennä pehmeäksi.
3. Soseuta keittopohja sauvasekoittimella, lisää paloitellut parsat, kasvirasvasekoite ja mausteet ja kypsennä viitisen minuuttia, että parsa juuri ja juuri kypsyy.
Vinkki
Keiton voi tehdä myös kokonaan parsasta. Kesäkurpitsan voi korvata myös jauhoisella perunalla, mikä tekee rakenteesta pehmeän ja hiukan kiinteämmän.