Jauhelihapizzat
Minipitsat ovat maukasta ja simppeliä tarjoiltavaa illanistujaisiin, leffailtoihin ja lastenkutsuille! Täytteisiin huomiota kiinnittämällä pitsa mahtuu terveystietoisemmankin kokkaajan ruokalistalle.
Raaka-aineet
- Pohja
-
3 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
- Pohjalle
-
1 ½ dltomaattipyreetä
-
½ dlvettä
-
1 tloreganoa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tlpaprikajauhetta
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote4tomaattia
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote200 gjuustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Lämmitä pohjataikinan vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää ainekset jauhoja lukuun ottamatta ja sekoita. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoilta. Valmista täyte kohoamisen aikana.
2. Sekoita pohjan päälle levitettävät tomaattipyre, vesi ja oregano.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha öljyssä paistinpannussa. Mausta. Viipaloi täytteen tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Raasta juusto.
4. Pyöritä taikina pötköksi ja jaa se 10 osaan. Pyöritä palat pieniksi sämpylöiksi ja kauli ohuiksi pohjiksi. Levitä pohjille tomaattipyreseosta, jauhelihatäytettä ja tomaattiviipaleita. Levitä pinnalle juustoraastetta.
5. Paista pitsoja 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Pääruoat
Uuniruoat
Suolaiset leivonnaiset
Pitsat ja piirakat
Jauheliha
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.3 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.3 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g