M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Suppilovahverokeitto

M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Sienikeitto on mainio alkuruoka juhlavalle aterialle ja maistuu myös sellaisenaan hyvän leivän kanssa. Jos suppisonni ei ole myötä, teet tällä ohjeella maukkaan sopan myös muista sienistä.



Raaka-aineet

7 dl
suppilovahveroita
1
sipuli
1 rkl
pullomargariinia tai öljyä
4 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 dl
kermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
kirveliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Puhdista ja hienonna sienet. Pilko myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulihakkelusta rasvassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
2. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia eli kunnes keitto sakenee. Lisää ruokakerma ja mausteet ja hauduta vielä muutama minuutti.

Vinkki

Kuivattuja sieniä riittää, sienten koosta riippuen, 1-1 ½ dl tai 30g. Liota sieniä noin 15 minuuttia 3 dl:ssa vettä. Liotusveden voi hyödyntää keiton valmistuksessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g