Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

100 g
pekonia
2
punasipulia
2
porkkanaa
500 g
punajuurta
300 g
valkokaalia
200 g
naudan paistia
1 rkl
öljyä
1 l
vettä
2
kasvis- tai lihaliemikuutiota
2
laakerinlehteä
1 tl
timjamia
10 kpl
kokonaisia maustepippureita
1 rkl
hunajaa
1 tl
punaviinietikkaa
Lisäksi
6 rkl
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia (rasvaa 8-12 %)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton

Borssikeitto

Klassinen venäläinen punajuurikeitto eli borssikeitto ranskankermasydämellä – viikonloppuruokaa parhaimmillaan!

Klassinen venäläinen punajuurikeitto eli borssikeitto ranskankermasydämellä – viikonloppuruokaa parhaimmillaan!

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
100 g
pekonia
2
punasipulia
2
porkkanaa
500 g
punajuurta
300 g
valkokaalia
200 g
naudan paistia
1 rkl
öljyä
1 l
vettä
2
kasvis- tai lihaliemikuutiota
2
laakerinlehteä
1 tl
timjamia
10 kpl
kokonaisia maustepippureita
1 rkl
hunajaa
1 tl
punaviinietikkaa
Lisäksi
6 rkl
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia (rasvaa 8-12 %)

Valmistusohje

1.
Laita pekonit kylmälle paistinpannulle ja ruskista omassa rasvassaan. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle ja paloittele.
2.
Suikaloi kasvikset ja liha.
3.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota ensin lihasuikaleet ja lisää perään kasvikset.
4.
Lisää vesi ja liemikuutiot, mausteet sekä pekonipalat. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
5.
Mausta keitto lopuksi hunajalla ja etikalla. Tarjoa ranskankerman tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

Vinkki

  • Borssikeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä: se maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä.
  • Jos haluat borssikeitosta kasvisversion, jätä pekoni ja naudanliha pois ja lisää juuri ennen valmistumista esimerkiksi paketillinen nyhtökauraa tai härkistä. Kurkkaa myös kasvisborssin ohje.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g