Kurpitsarisotto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800kurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2salottisipulia
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulin kynttä
-
3 dlrisottoriisiä
-
1 dlpäärynäsiideriä
-
1 lkasvislientä (valmista tai esim. kuutioista tehtyä)
-
Sydänmerkki-tuote10 oksaatuoretta timjamia
-
100 gvegaanista tuorejuuston kaltaista valmistetta (esim. Oatly)
-
30 gvegaanista parmesanin kaltaista valmistetta (esim. Violife)
-
Sydänmerkki-tuote½sitruunan mehu
-
ripausmustapippuria
-
(½ tlsuolaa)
Valmistusohje
1. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda kurpitsapaloja 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Ota puolet kurpitsoista ja soseuta ne haarukalla. Jätä toinen puoli kuutioiksi.
2. Hienonna sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa ja kuullota salottisipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja risottoriisit ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
3. Lisää siideri riisien joukkoon ja anna sen kiehahtaa. Lämmitä kasvisliemi ja lisää sitä kauhallinen kerrallaan samalla sekoitellen. Anna nesteen haihtua aina ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Risotto on kypsää, kun riisissä tuntuu vielä pieni puruvastus.
4. Sekoita lopuksi risoton joukkoon kurpitsapyre ja –kuutiot, hienonnettu timjami, vegaaniset “juustot” ja sitruunan mehu. Anna kuumentua. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa vielä suolalla. Tarjoile risotto heti.
Vinkki
- Jos kurpitsarisoton ei tarvitse olla vegaanista, käytä tavallista tuorejuustoa ja parmesania.