Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perunapizza rucolatahnalla

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ohueksi höylätyt perunaviipaleet päällystävät pitsan edullisesti, herkullisesti ja vielä terveellisestikin. Fraiche yhdessä muiden täytteiden kanssa tuo perunapitsaan mehevyyttä, ilman juustoa. Jos haluat hifistellä, tee kirpakka rucolatahna mausteeksi – hyvää se on ilmankin.



Raaka-aineet

Pohja
2 dl
vettä
15 g
hiivaa
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
2 dl
spelttijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Päälle
Sydänmerkki-tuote
300 g
perunaa
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
3
oksaa tuoretta timjamia tai rosmariinia
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
100 g
kaurafraichea
Rucolatahna
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku (tai 50g)
rucolaa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
öljyä
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Tee hiivataikina lämmittämällä neste kädenlämpöiseksi ja lisäämällä siihen hiiva, suola jauhot ja öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin puolisen tuntia. Halutessa voit tehdä taikinan edellisenä päivänä ja kohottaa peitettynä jääkaapissa.
2. Pese perunat hyvin, niitä ei ole pakko kuoria. Viipaloi perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Painele viipaleita kevyesti keittiöpyyhkeillä, jotta ylimääräinen kosteus kuivuu. Sekoita kasvikset, öljy, hienonnettu yrtti ja suola. Hienonna valkosipulin kynsi ja sekoita kaurafraichen joukkoon.
3. Kauli kohonneetsa pohjataikinasta uunipellin kokoinen levy. Levitä pohjalle fraiche ja päälle perunaviipaleet ohueksi kerrokseksi. Valuta päälle myös kulhoon mahdollisesti jääneet öljytipat ja mausteet. Anna perunapitsan kohota noin 10 minuuuttia.
4. Tee kohotusaikana rucolatahna: laita kaikki ainekset korkeareunaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Laita maustumaan jääkaappiin.
5. Paista perunapitsaa 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes peruna on kypsää ja pohja on saanut kauniin värin. Paloittele kypsä perunapitsa ja lusikoi paloille rucolatahnaa.

Vinkki

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g