Punakampelaa kasvisnyytissä
Valmista jokaiselle ruokailijalle oma paperikäärössä tarjottava herkullinen punakampela-annos. Koko ateria valmistuu kätevästi samassa paketissa.
Raaka-aineet
-
2punakampelan filettä nahkoineen (à 150 g)
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote2 oksaatuoretta timjamia
-
Sydänmerkki-tuote2 oksaatuoretta persiljaa
- Kasvispeti
-
Sydänmerkki-tuote150 gsalaattifenkolia
-
Sydänmerkki-tuote60 gpurjoa
-
Sydänmerkki-tuote100 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote5 (400g)perunaa
-
5 dlvettä kasvisten kypsentämiseen
-
Sydänmerkki-tuote3 cm palatuoretta inkivääriä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote2 tlöljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa punakampelan fileet. Tee muutamia viiltoja kalan nahkaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paina viiltoihin pienet oksat timjamia ja persiljaa.
2. Leikkaa fenkoli ja purjo renkaiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja kuutioi perunat saman suuruisiksi paloiksi. Laita vihannekset kiehuvaan veteen ja keitä puolikypsiksi. Veteen ei tarvitse lisätä suolaa
3. Asettele kasvikset kahteen pieneen uunivuokaan tai veneeksi taitetulle SAGA Ruoanlaittopaperiarkille. Ripottele pinnalle pieniksi kuutioiksi pilkottu inkivääri, suolaa sekä pippuria. Aseta punakampelan fileet nahkapuoli ylöspäin vihannesten päälle ja pirskota päälle öljyä. Jos käytät ruoanlaittopaperia, tee siitä avoin nyytti ja kypsennä annoksia 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
Katso nyytin tekoon ohjeet täältä.
Ruoanvalmistukseen sopii erityisen hyvin SAGA Ruoanlaittopaperiarkki ja SAGA kokkausarkki, jotka eivät päästä nestettä lävitse. Myös SAGA leivinpaperia voi käyttää.
Perunan sijasta voit kokeilla myös keitettyä Täysjyväohraa (1 dl/annos).
Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: SAGA
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g