Kuva: SAGA

Ainekset

1 kg
kuhafilettä (tai 5 pientä kuhaa, á 400g)
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kaalipeti
300 g
kyssäkaalia
200 g
romanesco-kaalia tai kukkakaalia
200 g
paksoita tai kiinankaalia
Liemi
1 dl
valkoviiniä
1
sitruunan mehu
1 rkl
sokeria
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
suolaa
10
tuoretta basilikanlehteä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Höyrytettyä kuhaa kaalipedillä

Kaaleista, kuhasta ja valkoviinistä valmistuu viikonlopun juhlava ruoka. Ateria hautuu ruuanlaittopaperista taitellussa paketissa.

Kaaleista, kuhasta ja valkoviinistä valmistuu viikonlopun juhlava ruoka. Ateria hautuu ruuanlaittopaperista taitellussa paketissa.

Kuva: SAGA

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
kuhafilettä (tai 5 pientä kuhaa, á 400g)
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Kaalipeti
300 g
kyssäkaalia
200 g
romanesco-kaalia tai kukkakaalia
200 g
paksoita tai kiinankaalia
Liemi
1 dl
valkoviiniä
1
sitruunan mehu
1 rkl
sokeria
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
suolaa
10
tuoretta basilikanlehteä

Valmistusohje

1.
Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Jos käytät kokonaisia kaloja, perkaa ne ja mausta sisäpuolelta suolalla ja pippurilla.
2.
Kuori ja suikaloi kyssäkaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele romanesco ja paloittele kukinnot pieniksi nupuiksi ja varret kuutioiksi. Kiehauta nuppuja ja varsipaloja pari minuuttia. Huuhtele paksoi, leikkaa kanta pois ja suikaloi lehdet.
3.
Sekoita valkoviini, sitruunan mehu, sokeri, soijakastike ja suola keskenään. Lisää kaalit.
4.
Jaa kaaliseos 5 leivinpaperiarkin päälle ja nosta kala kaalien päälle. Viimeistele basilikanlehdillä ja kääri annokset paketeiksi.
5.
Kypsennä uunissa 150 asteessa noin puoli tuntia.

Vinkki

  • Kuhan sijaan voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa esimerkiksi siikaa.
  • Ruoanvalmistukseen sopii erityisen hyvin SAGA Ruoanlaittopaperi tai SAGA Leivinpaperi ja kypsennys onnistuu myös höyrykattilassa tai bambuhöyryttimessä.
  • Ruoanlaittopaperien taitto-ohjeita löydät täältä.



Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.9 g

Yhteistyössä