Höyrytettyä kuhaa kaalipedillä
Kaaleista, kuhasta ja valkoviinistä valmistuu viikonlopun juhlava ruoka. Ruuanlaittopaperista taittelet näyttävän paketin, jossa ainekset hautuvat herkullisiksi.
Raaka-aineet
-
1 kgkuhafilettä (tai 5 pientä kuhaa, á 400g)
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Kaalipeti
-
Sydänmerkki-tuote300 gkyssäkaalia
-
Sydänmerkki-tuote200 gromanesco-kaalia tai kukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote200 gpaksoita tai kiinankaalia
- Liemi
-
1 dlvalkoviiniä
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan mehu
-
1 rklsokeria
-
1 rklsoijakastiketta
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote10tuoretta basilikanlehteä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Jos käytät kokonaisia kaloja, perkaa ne ja mausta sisäpuolelta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja suikaloi kyssäkaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele romanesco ja paloittele kukinnot pieniksi nupuiksi ja varret kuutioiksi. Kiehauta nuppuja ja varsipaloja pari minuuttia. Huuhtele paksoi, leikkaa kanta pois ja suikaloi lehdet.
3. Sekoita valkoviini, sitruunan mehu, sokeri, soijakastike ja suola keskenään. Lisää kaalit.
4. Jaa kaaliseos 5 leivinpaperiarkin päälle ja nosta kala kaalien päälle. Viimeistele basilikanlehdillä ja kääri annokset paketeiksi.
5. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin puoli tuntia.
Vinkki
Kuhan sijaan voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa esimerkiksi siikaa.
Ruoanvalmistukseen sopii erityisen hyvin SAGA Ruoanlaittopaperi tai SAGA Leivinpaperi ja kypsennys onnistuu myös höyrykattilassa tai bambuhöyryttimessä.
Ruoanlaittopaperien taitto-ohjeita löydät täältä.
Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.9 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: SAGA
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.9 g