Täytetyt bataatit
Makea bataatti kohtaa mausteisen nyhtökauramuhennoksen. Voiko näin täytetty uunibataatti ollakaan muuta kuin herkullista?
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgbataattia (pieniä)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
1 pktnyhtökauraa (nude)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote3-4 dlbataatin sisusta
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlketsuppia
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
1 tlbasilikaa
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dljuustoraastetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Halkaise bataatit pitkittäin. Sivele leikkauspinta öljyllä. Kypsennä puolikkaita 200 asteessa 30–40 minuuttia eli kunnes malto on kypsää.
2. Valmistele odotellessasi täytettä. Hienonna sipulit ja kuutioi paprika. Silppua nyhtökauraa pienemmiksi paloiksi.
3. Koverra kypsien bataatinpuolikkaiden sisustaa lusikalla ja hienonna massaa veitsellä.
4. Paista nyhtökauraa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvikset, ketsuppi ja tuorejuusto sekä mausteet. Kypsennä pari minuuttia, kunnes täyte on muhennosmaista.
5. Lusikoi täytettä bataattikuoriin ja kuorruta juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä..
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g