Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

4
kananmunaa
1,5 dl
tummaa sokeria (esim. muscovadosokeria)
2 dl
ruisjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (175g)
mandariinilohkoja mehussa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
maitorahkaa
1 rkl
vaniljakreemijauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun
mandariininlohkoja, satokauden marjoja ja hedelmiä
sitruunamelissan lehtiä
1 tl
tomusokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Rukiinen suklaakääretorttukakku rahkatäytteellä

Rukiinen suklaakääretorttukakku on helppo valmistaa, vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä.

Rukiinen suklaakääretorttukakku on helppo valmistaa, vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä.

Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4
kananmunaa
1,5 dl
tummaa sokeria (esim. muscovadosokeria)
2 dl
ruisjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (175g)
mandariinilohkoja mehussa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
maitorahkaa
1 rkl
vaniljakreemijauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun
mandariininlohkoja, satokauden marjoja ja hedelmiä
sitruunamelissan lehtiä
1 tl
tomusokeria

Valmistusohje

Kääretorttupohjan valmistus
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3.
Sekoita ruisjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
4.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
Täytteen valmistus
1.
Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
2.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
3.
Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
4.
Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
5.
Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
6.
Koristele haluamallasi tavalla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä